Trustpilot

Hvor stor trailer må min bil trække? - TUTORIAL

2021-01-11
Hvor stor trailer må min bil trække? - TUTORIAL

Hvor stor trailer må min bil trække? - TUTORIAL

En trailer er den bedste løsning for alle, der har fx et hus eller sommerhus. For dem, som skal flytte eller kun fragte nogle stoffer. Trailerne er meget hjælpsomme i forskellige situationer i livet og kan bruges til ethvert formål: flytning, sommerferie, stort indkøb, erhverv eller til at transportere fx hvidevarer.

Anhænger til bil opfylder alle behov for godstransport. Man kan også transportere lange genstande, mindre maskiner, byggematerialer eller gartnerudstyr fx plæneklippere eller havetraktorer, som er upassende til at transportere inde i bilen.

Takket være en trailer bliver man uafhængig af udlejning af trailere. Din egen trailer kan du brug når som helst uden at betale for det. Du behøver ikke en større bil for at køre med en trailer. Sidst, men ikke mindst øger du din komfort.

Trailer kørekort

Regler for kørsel med trailer uden trailerkort

Skal du køre med en trailer spændt bag på bilen, skal du først og fremmest være sikker på, at din bil må trække en trailer og læs. Du skal også sikre dig, at dit kørekort er gyldigt til kørsel med trailer.

Det er lov, som regulerer regler for kørsel med trailer. Det er vigtigt, at du følge lovgivning og forandringer i loven. Sådan undgår du at bryde loven. Du kan også læse om fartgrænser, når du køren med trailer:

HVOR HURTIGT MÅ MAN KØRE MED TRAILER

For at køre med en trailer 750 kg, behøver man ikke at bestå et trailer kørekort. Kørekort B kategori giver dig ret til at køre med en anhænger med tilladt totalvægt på op til 750 kg. Vær opmærksom på, at bilen må være godkendt til at trække 750 kg, ikke mindre.

Regler for trailerkørekort

Trailerkørekort BE kategori.

Kørekort trailer B+ eller kørekort trailer BE er nødvendigt, når man kører med trailer, hestetrailer eller campingvogn, hvor bil samt anhænger vejer mere end 3500 kg. I dette tilfælde er kørekort B ikke nok.

  • Ifølge BE kørekort regler giver de dig lov til at køre med en samlet totalvægt på op til 7000 kg.
  • Med et kørekort B+ må man køre med bil og trailer med en samlet totalvægt på op til 4250 kg.

Den vigtigse regel med trailer er, at du aldrig må køre med en trailer, som vejer tungere end den vægt, bilen er godkendt til at trække.

Se hvad din bil må trække

Registreringsattest

For at køre med en trailer skal man undersøge først, hvor tung en trailer og hvor meget man kan køre med. Det angives i bilens og trailerens registreringsattest. I registreringsattest står der under:

"påhængskøretøjets største tilladte totalvægt m/bremser" eller "påhængskøretøjets største tilladte totalvægt u/bremser".

Det er også afhængigt af, hvilket kørekort man har. Om kørekort trailer kan du læse mere oppe i artiklen.

Det vigtigtste er den faktiske vægt, som bilen kan trække. I trailerens registreringsattest kan der være angivet fx en højere vægt end bilens vægt. Derfor er det meget vigtigt, at man undersøger vægten i bilens registreringsattest. Hvis traileren kan læse en højere vægt end bilen, skal man i sådanne tilfælde følge bilens tilladt vægt.

Hvor stor trailer må jeg køre med? Hvor bred må min trailer være?

Der findes også regler for trailer længde. En anhænger må ikke være bredere end 255 cm. Den skal også være højest 70 cm bredere end den bil, der trækker anhængeren. Det giver 35 cm i hver side. Bredden er inklusiv last, som befinder sig ud over siderne. Men eksklusiv lygter og sidespejle. Er det mere end 255 cm, kræves der, at det trækkende køretøj må være anden type end person- eller varebil.

Bemærk venligst, at det er brugerens eget ansvar at holde sig opdateret med gældende regler for trailer kørsel og lovgivning. Det kan være, at der bliver indført forandringer, og dem skal man selv holde sig orienteret.

Afmærkning af lang og bred last

Vær opmærksom på, at man skal også følge regler for last, som rager mere end 1 meter bagud og/eller mere end 15 cm ud over siderne. I den slags situationer skal lasten være afmerket. Afmærkning af last i anhænger afhænger også af lygtetændingstiden. I lygtetændingstiden skal last afmærkes med rødt lys bagud og hvidt lys fremad. Uden for lygtetændingstiden vil der være nok med en lys eller noget, som tydeligt afmærkerer lasten.

Anbefalet

Automatisk støttehjul VK 60-KH-200 VBB Winterhoff

Automatisk støttehjul VK 60-KH-200 VBB Winterhoff

457,09 DKK45709 point.
MC trailer for 3 motorcykler Unitrailer MOTO 3

MC trailer for 3 motorcykler Unitrailer MOTO 3

10 271,00 DKK1027100 point.
pixel